Aan de e-maillijst Fluwelen Orteliusstraat (167x)

cc San San Liem (buurtmanager stadsdeel)
cc Jan van den Broek (buurtparticipatiemedewerker Robert Scottbuurt)

Cc Inge van Poecke (politie, buurtregisseur)

 

Stand van zaken verdwenen fietsenstalling Orteliusstraat 329
Het comité heeft sinds ons laatste bericht niet stilgezeten! En wie weet, misschien lukt het ons en hebben we binnenkort onze fietsenstalling terug? Dat zou fantastisch zijn. Want dan zien we ons mooie stalen ros niet in een roestbak veranderen (of erger: verdwijnen)...

Wat is er tot nu toe gedaan? Ondernemers in de buurt zijn benaderd (en ook weer afgevallen helaas). Toch is hieruit nu één partij genomineerd tot potentiële koper om het pand te exploiteren! Deze man (toevallig ook een makelaar) gaat de onderhandelingen in met de verkopende makelaar. Wie niet waagt, wie niet wint!?

Maar niks is nog zeker, daarom hebben we nog wat troeven achter de hand: zo is er een wijkinitiatief ingediend bij Buurtparticipatie. Indien de bedrijfsruimte als stalling behouden blijft, wil het comité de inventaris aankopen, met als doel de stalling te behouden en middels het beheer de sociale contacten te bevorderen.
Daarnaast kan het Stadsdeel nog benaderd worden om het pand (of een ander pand) te exploiteren als fietsenstalling, eventueel in samenwerking met de buurt.

Het comité gaat er nog steeds voor, misschien met jouw steun?
Er is nog een plekje vrij om deel te nemen in het comité... En ideeën zijn nog steeds welkom.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met stalling.ortelius329@gmail.com

Geveltuintjes en bloembakken

Het groenoffensief heeft vele kleuren gekregen!   Als je de blik omhoog richt, kleurt het rood en roze van de geraniums de gevels.  Sommige geveltuintjes zijn ware lustoorden  geworden, overvloeiend van kleuren en geuren.  Gewoon dagelijks water geven is de tip van de eigenaar van de mooiste geveltuin in de straat.

In sommige geveltuintjes blijken spontaan paddenstoelen te gaan groeien. Dankzij de oplettendheid van buurtgenote Debby hebben we bij het stadsdeel nagevraagd hoe hiermee om te gaan. Een deskundige van het stadsdeel meldt ons dat de paddenstoel (waarschijnlijk eekhoorntjesbrood) geen kwaad kan, ook geen schimmel kan verspreiden  op de balken in de kruipruimte. De grond is bij een gecertificeerde leverancier besteld, en gereinigd van kwalijke stoffen en gevaarlijke sporen.  Je kunt ze laten staan (als je een paddenstoelliefhebber bent), of ze er uit halen. Het kan zijn dat ze volgend jaar nog terug komen. Ook dan heb je de keuze ze te laten groeien en sporen te laten maken, of ze er uit te halen voordat ze sporen gaan maken.

Binnenkort kunnen de eigenaars van de geveltuintjes het contract dat ze getekend hebben om een geveltuintje aan te vragen in hun brievenbus verwachten. Het straatcomité heeft ze niet meer nodig, want alle tuintjes zijn aangelegd.

Zie de Website van de fluwelen Orteliusstraat voor alle informatie

Gesprek Van de Dag no. 5 Augustus
zie bijlage

Nieuwsbrief Robert Scottbuurt 3 (waarin de Orteliusstraat valt)
Deze komt een deze dagen uit en zullen we ook via de lijst verspreiden

Opruimen fietswrakken
Je kunt bij het stadsdeel aangeven dat er fietswrakken opgeruimd moeten worden. Als je deze link volgt:http://www.bosenlommer.amsterdam.nl/links_homepage/meldpunt_openbare?ActItmIdt=47488.

Digitaal melden
Is er een lantaarnpaal stuk? Ligt er een stoeptegel los? Ligt er glas op straat?
Meldt dit dan aan MOR@BosenLommer.amsterdam.nl
Zie je een opium kwekerij aan de overkant of heb je overlast van hangjongeren in de trap?
meld dit dan bij de buurtregisseuse (ofwel wijkagente): Inge.van.Poecke@amsterdam.politie.nl

Met vriendelijke groet
Straatcomité Fluwelen Ortelius
Annelies, Paul, Tjerk, Wiebe

Orteliusstraat Email: info@fluwelen-Ortelius.nl
Orteliusstraat Website: http://www.fluwelen-ortelius.nl/
Orteliusstraat Discussiegroep: http://groups.google.com/group/fluwelenortelius
ps. er is ook een Hyves groep …

Bos en Lommer: http://www.bosenlommer.amsterdam.nl/
Buurtparticipatie: http://www.buurtparticipatie.nl/