Beste medestraatgenoten

 

Brrr, opeens is de zomer voorbij, vroeg donker, koud: maar bijna Sinterklaas moet je maar denken J

           

1)    Zie bijgaande flyer. Met de aankomende bezuinigingen is dit waarschijnlijk de laatste keer dat er gelden uit de wijkaanpak gebruikt kunnen worden (ca € 50.000). Dus heb je een leuk idee? dien een initiatief in! Een deel zal ook waarschijnlijk gebruikt worden om zaken te continueren zoals de huiswerkklas. Daarnaast is overigens ook een klein potje voor activiteiten voor en door de buurt

2)    16 oktober: 11:00-12:00 Schouw in de buurt van uit RoSco

o    Wat is een schouw? Bewoners en mensen van het stadsdeel lopen een uurtje door de buurt en kijken wat er aan de hand is. Bijv te hoge heggen, lantaarnpalen die stuk zijn, graffiti enz. Dat wordt netjes opgeschreven en vervolgens vindt daar actie op plaats. Heb je nog nooit meegelopen? Doen!

3)    17 oktober: 13:00-19:00 Hieronder een oproep en uitnodiging van onze eigen Marleen uit de straat zie verder de email beneden.

4)    Buurtfeest was leuk, maar het weer werkte niet mee. Op de website van de Fluwelen-Ortelius kun je foto’s zien van dit evenement da dit jaar op het Bos en Lommerplantsoen gehouden werd

5)    Het plan vernieuwing Robert Scott is besproken in de Raad vorige week en wordt binnenkort vastgesteld.

6)    Er is nog geen nieuws van de start van de inspraak voor de herprofilering van de Orteliusstraat

7)    Er is laatst ingebroken in de straat, wees dus alert, altijd de deur afsluiten als je weggaat bijv.

8)    Discussie/voorbereiding over de brede school in de Robert Scottstraat met een goede menging van mensen zijn in volle gang

9)    De oude school op de Amundsenweg is gekraakt door 2 groepen bewoners. Ik heb gehoord dat er toch in een deel van het GAK gebouw studenten komen. Nog geen nieuws van de Joseph kerk.

10)  Het Robert Scottplein heeft de ‘Aldo van Eijk’ aanmoedigingsprijs gekregen van € 30.000. Van de week hebben we (buurtgenoten, stadsdeel, mysterieteam) gesproken over welke verbeteringen er kunnen komen voor dat geld

 

 

Tot slot: we zijn altijd op zoek naar leuke en/of goede ideeën voor de straat (en zoals je ziet ook voor de buurt). Voorbeelden zijn de geslaagde geveltuintjes/plantjesactie, de nieuwjaarborrel en de stoeltjes buiten. Dus heb je een leuk idee, kom er mee!

 

 

1)    wijkiniatieven: heeft u een leuk idee voor de buurt? er is geld beschikbaar

Tot 15 oktober a.s., dat is vrijdag a.s., heeft u de gelegenheid om een bewonersinitiatief in het kader van de wijkaanpak in te dienen.

Zoals u weet gaat het om zogenaamde Vogelaargelden die speciaal voor bewoners zijn gereserveerd. Hiermee zijn in de afgelopen jaren al bijzondere projecten tot stand gebracht.

 

Ik noem tal van initiatieven ten behoeve van vrouwenempowerment, een kinderpersbureau in Landlust, het kunstwerk in Rober Scott, computercursussen voor senioren, sport en spelmiddagen voor jongeren.

Bewoners treden zelf als initiatiefnemer op en controleren of het initiatief daadwerkelijk goed wordt afgerond.

 

Misschien heeft u al een idee ingediend. Misschien nog niet. Pak dan nu uw kans en vul onderstaand formulier in. Of tip u buren!

Download hier het aanvraagformulier.

 

Er zijn wel spelregels:

• U woont in één van de zes buurten in Bos en Lommer;

• Er zijn minstens vijf buurtbewoners die uw idee ondersteunen;

• U werkt mee aan de uitvoering van uw idee;

• U streeft geen commerciële doelen na met uw initiatief.

 

U kunt het formulier ook inleveren bij:

Stichting Buurtparticipatie

Kijkduinstraat 17 - 1055 XP Amsterdam

E-mailen kan ook: info@buurtparticipatie.nl

 

Per buurt zal in de maand november een verkiezingsdag worden georganiseerd. Alle initiatieven worden dan per buurt in stemming gebracht. Op deze dag gaan verkiezingsteams met een stembus en informatie op pad langs verschillende plekken in de buurt. Met name daar waar veel bewoners aanwezig zijn en hun stem kunnen uitbrengen: bij ouders van de basisschool, een jongerencentrum, ouderenontmoetingscentrum, de supermarkt, op straathoeken en pleinen, voor de deur bij de supermarkt. Natuurlijk verwachten we dat de initiatiefnemers hun best doen zoveel mogelijk medestanders te werven voor hun idee! De initiatieven met de meeste stemmen worden uitgevoerd, totdat het beschikbare budget per buurt (€ 60.000) is verdeeld. De uitslag wordt op de avond van de verkiezingsdag bekend gemaakt.

 

We rekenen op uw bijdrage!

 

Namens de buurtcoördinatoren,

Ruud Fiere

 

 

2)    Buurtschouw 17 okt 11:00 uur vanuit RoSco, zie de flyer en boven

3) Uitnodiging en oproep van een mede straatbewoonster

 

Van: Marleen Klein Brinke [/src/compose.php?send_to=emkabe1@gmail.com]
Verzonden: dinsdag 12 oktober 2010 19:23
Aan: Marleen Klein Brinke
Onderwerp: UITNODIGING

 

Lieve allemaal,

De afgelopen maanden ben ik heel hard bezig geweest om een evenement te organiseren voor Wereldarmoededag. Hoewel ik besef dat ik jullie eerder had kunnen, en moeten, uitnodigen, wil ik het toch nog proberen.

Voor Stedenband Amsterdam-Managua heb ik het evenement Recycle Je Rijker georganiseerd op zondag 17 oktober a.s. van 13-19 uur. Het evenement is een fundraising voor de dovenschool die Stedenband Amsterdam-Managua steunt, maar tevens is het een evenement ter inspiratie omtrent recyclen en een duurzame omgang met afvalproducten. Bewustmaken dat sommige spullen nog hergebruikt, gedoneerd of gerepareerd kunnen worden, of zelfs, een ander leven kunnen krijgen. Uiteraard is er muziek en zijn er lekkere hapjes. Daarnaast kunnen kinderen muziekinstrumenten of portemonneetjes maken van kosteloos materiaal en kunnen volwassenen een stijladvies krijgen om zichzelf te recyclen of kun je jezelf verrijken met het aanleren van de salsa.

Lijkt het je leuk om te zien wat ik neergezet heb? Kom dan ook en recycle je rijker!

Recycle Je Rijker, in het kader van Wereldarmoededag
Zondag 17 oktober 2010, 13-19 uur
Buurtcentrum De Havelaar, Douwes Dekkerstraat 2, 1053 SX Amsterdam (020-6890711)


Graag tot zondag!

Liefs, Marleen

PS: heb je nog wat tweedehands spullen die je wil schenken aan de rommelmarkt voor de dovenschool? Laat het me voor 15 oktober weten, wellicht kan ik het nog op komen halen.

Met vriendelijke groet
het Straatcomité Fluwelen Ortelius
Annelies, Paul, Tjerk, Wiebe

 

Orteliusstraat Email: info@fluwelen-Ortelius.nl
Orteliusstraat Website: http://www.fluwelen-ortelius.nl/
Orteliusstraat Discussiegroep:
http://groups.google.com/group/fluwelenortelius
‘Bos en Lommer?’  was
http://www.bosenlommer.amsterdam.nl/   is nu  Amsterdam West http://www.west.amsterdam.nl/
Buurtparticipatie: http://www.buurtparticipatie.nl/