Beste buren,

(Alle bewoners van de Fluwelen Orteliusstraat met emailadres
in de Orteliusstraat tussen de Erasmusgracht en Jan van Galenstraat)

 

Voor je ligt weer een nieuwsbrief van onze fluwelen-Orteliusstraat.

Er zijn inmiddels inclusief de hoekpanden 282 huizen in dit stukje straat, met de Erasmusgracht hoekpanden mee 290.

Een gedeelte is nog niet bewoond omdat daar nog verbouwd wordt.

Deze emaillijst betreft de 177 woningen met soms meerdere emailadressen.

Er zijn echter 36 woningen zonder emailadres en 55 woningen waar we nog geen contact mee gehad hebben.

Dus als je buren tegenkomt of kent zonder emailadres vertel ze dan dat 1 september 2012 het grote straatfeest is! En vraag ze zich eventueel te abonneren via Info@fluwelen-Ortelius.nl

 

Ons straatfeest is van de bewoners, voor de bewoners en ook door de bewoners.

Omdat we nu zowel met het straatboekje als met het feest vorderen in deze nieuwsbrief een oproep om mee te doen (zie de gele gearceerde delen). Reageren altijd svp naar info@fluwelen-Ortelius.nl

 

Daarnaast ook informatie over de voortgang van de renovatie van onze straat enz.

Veel leesplezier

 

1)      Herprofilering straat

2)      Boekje over het fluwelen-end van de Orteliusstraat

3)      Het straatfeest

4)      Varia

 

1)      Herprofilering straat

Hieronder de tekst van de projectleider Fred van der Star:
“Hierbij ontvangt u de Nota van Beantwoording op de inspraakreacties die zijn binnengekomen op het Definitief Ontwerp(DO) Orteliusstraat. Als het goed is heeft u het verslag van de inspraakavond reeds in januari ontvangen.

Met het houden van de inspraakavond en de mogelijkheid om een schriftelijk reactie te geven is het inspraaktraject afgerond. De ingekomen reacties zijn verwerkt in de Nota van Beantwoording die samen met het Definitieve ontwerp is vastgesteld. Met de vaststelling van het DO en de Nota van Beantwoording is verdere inspraak niet mogelijk.

Mocht u vragen nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met projectleider Fred van der Star via

f.van.der.star@west.amsterdam.nl

De stukken zijn bijgevoegd. Het ontwerp is dus vastgesteld op 1 8 jan 2012 en ik verwacht dus dat de renovatie ca 1,5 jaar later kan/zal beginnen dat is medio 2013. Zie alle informatie op de website van stadsdeel Amsterdam West: http://www.west.amsterdam.nl/projecten/straten_pleinen_etc/orteliusstraat/

Vermeldenswaard is nog dat  vrijdag 25 mei leden van de ontwerpgroep samen met het straatcomité kijken naar nieuwe bomen!

 

 

2)      Fluwelen Ortelius straatboekje

Inmiddels zijn we al een eind op weg met het maken van het boekje voor en door de bewoners van de Fluwelen Ortelius. De meeste voorgenomen ideeën hebben inmiddels vorm en inhoud gekregen, de offertes voor de drukkerijen zijn de deur uit, een groot deel van de interviews met benaderde bewoners zijn gehouden en het is heel erg leuk en inspirerend om te merken dat de straat diverse mensen huisvest die op hun manier hun bijdrage willen leveren aan het boekje.

 

Maar we zijn ambitieus en hebben nog meer plannen en daar hebben we uw medewerking voor nodig….Zo zijn we op zoek naar een DTP-er die kan helpen met het vormgeven en bewerken van de inhoud van het boekje zodat het op een mooie en professionele manier kan worden gebundeld.

 

Ook zoeken we nog fotografen die goede  foto’s kunnen maken van tuinen en interieur. Waarom? Dat leest u hieronder.

 

Interieur

We zijn nog op zoek naar bewoners die hun huis willen laten fotograferen. Dit onder hem mom van  ‘gluren bij de buren’. Want zeg nou eerlijk: bent u soms ook niet  nieuwsgierig hoe anderen in de straat hun huis hebben ingedeeld en ingericht? Zo weten wij bijvoorbeeld dat er een kunstenares woont die haar gehele huis als atelier gebruikt. En zo bestaat de gehele Orteliusstraat uit een gezonde mix van ouderen, eenverdieners, tweeverdieners, studenten, yuppen, studenten, jonge gezinnen etc.  En wij zouden graag eens bij u binnenkijken…

 

Bent u trots op uw huis omdat het naar uw smaak is verbouwd of juist nog geheel in oude staat is en vindt u dat uw keuken, tuin of woonkamer of een ander deel van uw huis een plekje verdient in het boekje? En wilt u uw medebewoners een klein kijkje in ‘uw keuken’ geven? Laat het ons weten, wij komen langs met een fotograaf om het vast te leggen. Dit kan op anonieme basis gebeuren mocht u niet met uw gegevens in het boekje vermeld worden, niets moet, alles mag. Kortom, het gaat altijd in overleg.

 

Tuinen

Ook willen wij een oproep doen aan de bewoners met een tuin en/of geveltuin. We willen namelijk graag een apart hoofdstuk in het boekje besteden aan de tuinen in de straat.

Bent u de gelukkige eigenaar van een tuin en houdt u van tuinieren of juist helemaal niet?  Heeft u bloeiende planten, mooie vogelhuisjes, comfortabel tuinmeubulair, een leuk klusschuurtje of juist een overwoekerde of betegelde tuin? Wij komen wederom graag langs om het vast te leggen.

 

Overig

Heb je nog andere ideeën? We horen ze graag via Info@fluwelen-Ortelius.nl

 

3)      Het straatfeest

Muziek van de straat

Voor het grote Fluwelen Ortelius Straatfeest willen we een mooi programma maken. Natuurlijk staan er een heerlijke barbecue en de presentatie van het straatboekje gepland, maar wat is een feest zonder muziek? Wetende dat er muzikanten en dj’s in de straat wonen zou het natuurlijk geweldig zijn als de muziek voor de straat, ook van de straat komt. Vind je het leuk om met je eigen band, platen of in gelegenheidsformatie The Velvet Ortelius, een deel van de muziek te verzorgen? Meldt je dan!

 

Het zou natuurlijk ook kunnen dat jij een hele leuk act hebt, die hoognodig eens tussen de schuifdeuren weggehaald moet worden? Dan wordt het straatfeest jouw podium! Dit geldt ook voor de mensen die leuke activiteit kunnen doen met een specifieke groep (bv kinderen, ouderen)

 

Tot slot: heb je zelf bovenstaande niet in de aanbieding maar weet je wel iemand die gratis of voor een klein prijsje iets leuks kan doen, ook tips ontvangen we graag.

+ podium

+ muziekinstallatie/ microfoon

+ generator?

+ bardiensten

+ vrijwilligerstaken ( bijv. opbouw)

+ bbq help

+ kinderactiviteiten

+ presentators

 

4)      Varia

- Ouderen netwerk:  op 30 april in de Boeg muziek duo P & P

- van de buurtcoördinator het verzoek om de agenda van de buurt in te vullen:
Het stadsdeel haalt elk jaar de ‘Agenda van de Buurt’ op. Dat is een lijst met (verbeter) punten die de buurt belangrijk vindt. Aan die ‘Agenda van de Buurt’ zit ook een budget van ongeveer 30.000 euro vast. Daarmee kunnen we zaken snel oppakken en uitvoeren.
De bewoners bepalen zélf welke punten het eerst worden uitgevoerd. Dat gebeurt op een ‘Bos en Lommerbrede’ bijeenkomst. U ontvangt daar te zijner tijd een uitnodiging voor.

Laat van u horen
Wat vindt u belangrijk voor uw buurt? Wat heeft aandacht nodig en hoe zou dat volgens u kunnen worden aangepakt? U kunt antwoord geven door deze mail te beantwoorden óf via deze link een korte enquête in te vullen:
www.west.Amsterdam.nl/enquetebosenlommer.

Graag voor 23 april punten doormailen de enquête invullen op internet.

- volgende (Robert Scottbuurt) bewonersoverleg is op  ma 9 juli, 19:30 Robert Scottstraat 32
- kijk ook eens op onze facebook pagina (zie hieronder). Als je op de knop leuk drukt krijg je het nieuws van de fluwelen Orteliusstraat automatisch te zien

Met vriendelijke groet
het straatcomité Fluwelen Ortelius
Annelies, Paul, Tjerk, Wiebe, Thea + Cornélie & Caro

Orteliusstraat Email: info@fluwelen-Ortelius.nl
Orteliusstraat Website: http://www.fluwelen-ortelius.nl/
Orteliusstraat facebookpagina:
https://www.facebook.com/#!/fluwelenortelius
Amsterdam West http://www.west.amsterdam.nl/
Buurtparticipatie: http://www.buurtparticipatie.nl/

Bijgevoegd:
Nota van beantwoording inspraakavond 23 november 2011
Schriftelijke zienswijze 1
Schriftelijke zienswijze 2