Beste bewoners van de Fluwelen Ortelius

 

 

1)    Fluwelen Orteliusbank?

Aan het einde van de straat, aan de kade, is een lege plek. Een prachtige plek voor een unieke Fluwelen Orteliusbank. Gemaakt door de straat.

 

Wij, Erik en Rebecca, bedachten dat het zelf maken van een bank helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, zeker niet als je dat met meer handjes doet. Iedereen heeft wel iets bruikbaars liggen, of gereedschap of kennis. Hoe gaaf zou het zijn om onze eigen bank te hebben, te genieten aan de kade van de zon en elkaar te ontmoeten.

 

Vrijdag 11 juli om 16.00 willen we voor de eerste keer samen komen op die plek (zie foto’s). Dan bespreken we welke dag en tijdstip voor iedereen het handigste is, hoe de bank eruit komt te zien en wat we allemaal nodig hebben. De groep hoeft niet vast te zijn, wie weet vindt iemand zagen fantastisch en een ander weer schilderen. Kinderen zijn natuurlijk ook welkom om mee te doen: de bank wordt van ons allemaal.

 

Wie doet er mee?!?

Opgeven kan door:​​​​                 email te sturen naar: ErikenRebecca@gmail.com of een briefje in de bus van 361hs

 

2)    Straatfeestje?

╔Ún dag in de zomer, zetten we meestal een paar stoeltjes buiten en houden we een straatfeestJE. Neem je stoel mee en iets te drinken of te eten en kom gezellig even bijpraten. Als het weer mooi is willen we dit keer zaterdag 19 juli bij elkaar komen om 15:00 uur. Ergens bij 324 of in het midden van de straat aan de even zijde op de brede stoep. De laatste keer zaten we nog in het zand maar Ronald bakte wel lekkere bitterballen! Mocht het weer tegen zitten let dan op je email dan kiezen we gewoon een andere datum.

 

 

 

3)    Sleutels en andere gevonden voorwerpen

 

De vorige gevonden sleutelbos was snel bij de rechtmatige eigenaar, die was erg blij. We kregen onmiddellijk een andere email met gevonden sleutelbos.  Rond het weekend van 7 juni sleutelbos gevonden ter hoogte van de huizen met de vele oranje vlaggen, twee fietssleutels (1 rode) en twee huissleutels... Nu kunnen  we natuurlijk niet ieder keer een email uitsturen,. Daarom: ben je wat kwijt, email het ons, heb je wat gevonden email het naar info@fluwelen-Ortelius.nl, We kunnen dan makkelijk matchen

 

4)    Boekje ‘Leven in de Fluwelen Ortelius’

Het boekje wordt nog steeds mondjesmaat verkocht via de Nieuwe boekhandel en het stadsarchief. Vorig week hebben we zelfs ook nog op verzoek een boekje geleverd aan de Openbare bibliotheek Amsterdam. Voor bewoners van de Fluwelen-Ortelius is het eerste exemplaar tegen gesubsidieerde prijs (€ 3,50) verkrijgbaar, het boekje kost normaal € 13,50 (kostprijs). NB als u nieuwe buren krijgt wijs ze dan svp op de nieuwsbrief en op de gelegenheid om heel goedkoop ene boekje over hun straat te verkrijgen!

 

5)    Agenda van de buurt

Beste voorzitters van de VVE, bewonerscommissie en Fluwelen Ortelius,

 

Stadsdeel West werkt al een aantal jaar met de Agenda van de Buurt. Dat houdt in dat de buurtco÷rdinator en de participatiemedewerker van ABC West signalen bij bewoners ophalen. Van deze punten wordt een aandachtspuntenlijst voor de buurt gemaakt. Aan de Agenda van de Buurt zit ook een buurtbudget vast zodat de punten op de aandachtslijst snel kunnen worden opgepakt. Dit buurtbudget is een extra budget voor de buurt.

 

Wij horen graag wat de bewoners van de Robert Scottbuurt belangrijk vinden. Dat kunt u doen door bijgevoegd kaartje in te vullen en retourneren aan mij

(zie bijlage)
S.Liem@West.Amsterdam.nl (buurtco÷rdinator Robert Scottbuurt)

 

 

Met vriendelijke groet
het straatcomitÚ Fluwelen Ortelius
Annelies
, Paul, Tjerk, Caro, Rebecca

Orteliusstraat Email: info@fluwelen-Ortelius.nl
Orteliusstraat Website: http://www.fluwelen-ortelius.nl/
Orteliusstraat Facebook:
https://www.facebook.com/fluwelenortelius

Orteliusstraat Linkedin: http://www.linkedin.com/ zoek op groep Fluwelen-Ortelius

Amsterdam West http://www.west.amsterdam.nl/
Amsterdam West RobertScottbuurt:
http://www.west.amsterdam.nl/wonen_en/de_buurten_van_west/buurten/robert-scottbuurt/

ABC West: http://www.abc-west.nl/

Buurtco÷rdinator Robert Scottbuurt (stadsdeel) : San San Liem  S.Liem@West.Amsterdam.nl

wijkagenten Caroline;  aml13993@amsterdam.politie.nl of Cindy; aml16094@amsterdam.politie.nl

ABC West (bewonersondersteuning): Jamila Hammadi: j.hammadi@abc-west.nl

meldingen: https://itunes.apple.com/app/id449847909?mt=8